Το Κτήριο

Η Ιστορία του Κτηρίου

Φημολογείται πως η ιστορία του κτηρίου μας ξεκινά στις αρχές του 20 αιώνα και συγκεκριμένα γύρω στα 1923 όταν και επελέγη από τον στενό συνεργάτη και συγγενή του πρώτου κυβερνήτη της Ρόδου Μάριο Λάγκο ως κατοικία κατά τη διάρκεια της β περιόδου της Ιταλικής κατοχής.

Το 1936 και ενώ η Ρόδος περνούσε στα χέρια του Ντε Βεκκι από τον προκάτοχο του Λάγκο, το σπίτι εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του παραμένοντας ορφανό για αρκετά χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου λέγεται ότι φιλοξένησε στα σπλάχνα του αρκετό κόσμο.

Μετά την ενσωμάτωση της νήσου με την Ελλάδα, το κτήριο όπως και η χώρα μας προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ιστορίας του και του καινούργιου γίγνεσθαι στο δεύτερο μισό του 20 αιώνα.

Δεν είναι παρά το 1960 όταν η Ελληνίδα Βερενίκη αποκτά το ακίνητο από το ελληνικό δημόσιο, στην περιουσία του οποίου έχει εν τω μεταξύ περιέλθει, και το αναμορφώνει δραστικά προσθέτοντας επιπλέον 2 ορόφους.

Φθάνοντας στο σήμερα, η ιστορία και το παρουσιαστικό του κτηρίου αλλάζει άρδην, όταν το 2016 οι καινούργιοι ιδιοκτήτες του προβαίνουν σε ριζική ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων πάντοτε βέβαια με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του τόπου, της αρχιτεκτονικής της γειτονιάς και φυσικά της ζωντανής ιστορίας του ίδιου του ιστορικού κτηρίου.

Το Σήμα μας

faces-art-suites-logo-cs

Το FACES ART SUITES έχει για σήμα του τον αετό, αιώνιο σύμβολο δύναμης και υπεροχής.

Ο λαιμός του πουλιού, στηρίζει το προφίλ ενός άντρα και μιας γυναίκας Μεταφορά που παραπέμπει συμβολικά, σε δυναμικούς ανθρώπους, που επιθυμούν να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν, προς καινούργιους προορισμούς, να γευτούν νέες εμπειρίες, να αγκαλιάσουν ή και να μπολιαστούν ακόμη με διαφορετικές κουλτούρες. Στα πόδια του ο αετός κρατά ένα πινέλο και μια πένα.

Γιατί το Πινέλο

Το FACES ART SUITES διατηρώντας φιλικές επαφές με νέους Έλληνες καλλιτέχνες, έχει την χαρά και την τιμή, να φιλοξενεί μεταξοτυπίες των έργων τους.

Γιατί η Πένα

Τα ονόματα των σουιτών του FACES ART SUITES είναι εμπνευσμένα από έννοιες και καταστάσεις που ανέκαθεν απασχολούσαν τον άνθρωπο. Για την κάθε μια ξεχωριστά, έχει επιλεγεί δίπλα στο όνομα της, η ρήση ενός μεγάλου Έλληνα λόγιου, του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ μέσα σε κάθε σουίτα, υπάρχουν βιβλία του μεταφρασμένα, για να τον απολαύσετε.

Γιατί το Δάφνινο Στεφάνι

Η δάφνη είναι το ιερό φυτό του Θεού Απόλλωνα. Οι αρχαίοι Ρόδιοι λάτρευαν τον Απόλλωνα, γιατί έλουζε την Ρόδο με τον ήλιο του. Το δάφνινο στεφάνι στα πόδια του αετού, είναι σύμβολο από τα αρχαία χρόνια, μέχρι και σήμερα, δύναμης και υπεροχής.

Γιατί το Στέμμα

Και τέλος, το κεφάλι των ανθρώπων του σήματος μας, στολίζει ένα στέμμα, το οποίο συμβολίζει την πολυτέλεια και την άνεση, που εμείς επιθυμούμε να προσφέρουμε σε εσάς, κατά την διάρκεια της παραμονής σας στο FACES ART SOUITES.

Γενικές Περαιτέρω Πρωτοβουλίες

Σήμερα στο κτήριο, φιλοξενούνται τόσο στους κοινόχρηστους, όσο και στους ιδιωτικούς χώρους, αντίγραφα έργων, νέων αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών. Μέσα στην κάθε σουίτα, θα μπορείτε να βρείτε το βιογραφικό του εκάστοτε ζωγράφου, καθώς και τον τιμοκατάλογο των πινάκων που θα εκτίθενται.

Για την συνεννόηση της αγοράς του πρωτότυπου, θα δίνεται το τηλέφωνο του δημιουργού, για απευθείας συμφωνία μαζί του.

Οι Φιλοδοξίες μας

Ευελπιστούμε επίσης σύντομα, μέσα στο καλοκαίρι του 2017, να μπορέσουμε να σας προσφέρουμε μεταφρασμένα βιβλία, νέων αλλά και διάσημων Ελλήνων συγγραφέων.

Ο Σκοπός μας

Σκοπός όλων αυτών των προσπαθειών μας, είναι να γνωρίσετε ένα άλλο κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδας. Να συναισθανθείτε την κουλτούρα της και τον πολιτισμό της, μέσα από την ματιά μερικών εκ των σύγχρονων δημιουργών της χώρας, που επιλέξατε να επισκεφτείτε.

Δημιουργών που τιμήθηκαν με Νόμπελ Λογοτεχνίας όπως ο Οδυσσέας Ελύτης (1979) και ο Γιώργος Σεφέρης (1963) ή δημιουργών παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος, ή ο Νίκος Καζαντζάκης. Αξίζει δε εδώ να αναφερθεί, πως το 1957, όταν το Νόμπελ λογοτεχνίας κέρδισε τελικά ο Αλμπέρ Καμί, αντί του Καζαντζάκη, ο ίδιος ο Καμί είχε δηλώσει, πως ο Καζαντζάκης άξιζε το βραβείο εκατό φορές περισσότερο.